dijous, 23 d’agost del 2007

P.G.E. / La regidora Gatell i Perich

· A 23 d'agost i a punt de que comenci el curs polític, pendents encara de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat i a l'espera de que finalitzin les obres de l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona, Catalunya i els catalans ens trobem en un periode una mica estrany. Llegim el diari, escoltem la ràdio o simplement mirem les noticies a la televisió i a arreu es parla de nosaltres. Catalunya està patint una situació de dèficit d'infraestructures que ens està desbordant. És realment clar que la falta d'inversió durant els anteriors governs estatals (recordem que CiI tenia la seva part de responsabilitat) ha provocat un fet com aquest. Tots ens sentim realment perplexos de veure com estem. Personalment, en un viatge que vaig fer a Madrid al 2004 vaig quedar-me impressionat en veure els convois que circulaven per les vies del metro de Madrid. Nous. Els espais i perterres de les estacions restaven nets i sense brutícia. Tampoc vaig veure ningú fumant (i aix+o que la Llei anti-tabac encara no era vigent). Les terminals de l'aeroport de Barajas em van semblar més modernes que les del Prat. En qualsevol cas no és necesssari dir res més. Durant els últims anys a Espanya governava el Partit Popular (quatre d'ells amb el suport de CiU - el que vol dir que va contribuir a aprovar els pressupostos que evidentment no eren massa interessants per a Catalunya-). Ara tots els catalans hem de patir-ne les conseqüències. Tanmateix crec, subjectivament, que CiU aquest cop recolzarà de forma positiva i decisiva els pressupostos d'enguany.
· És una llàstima que CiU en l'àmbit local (a Castellar) no hagi contribuit a algunes de les propostes presentades per d'altres formacions polítiques al llarg del seu mandat i hagin volgut tancar els ulls davant la necessitat dels seus vilatans. Imagino que la senyora regidora i ex-alcaldessa de Castellar del Vallès, Montse Gatell, se n'haurà adonat que les seves actuacions en aquests i d'altres àmbits no han agradat a tothom. En cas de dubte sempre podrà preguntar-li a les urnes...
· Pel que fa la publicació de l'escrit per part de la regidora (i mà dreta de Gatell), Gemma Perich, [http://www.ciu.cat/minisite_fitxa_noticies.php?news_ID=10685&type=AL&entities=98 ] el passat 9 de juliol, trobo vergonyós que digui: "Tot i aquesta posició tant clara, una cosa és fer un discurs demagògic i l’altra és governar. Governar, segons Perich “vol dir decidir, vol dir exercir l’autoritat que la confiança de la ciutadania t’ha donat, ...”".
· Perdoni'm senyora regidora si vaig mal encaminat però segons la meva forma d'entendre les coses trobo que tota consulta és necessaria. És molt maco dir que "governar vol dir exercir l'autoritat" però potser això s'entengui en un govern més aviat de caire caciquista o franquista.
Els socialistes, si més no tal i com jo els considero, tot i entenent que qui guanya unes eleccions pot decidir, no vol deixar sense veu un poble: Si el poble ens ha donat la veu a l'Ajuntament nosaltres li tornarem al carrer. No troba vostè, sra regidora més democràtic això? o és que s'estimaria més vostè posar-li un precinte a la boca a qui no pensi com l'autoritat?