divendres, 10 d’agost del 2007

Every Breath Counts - Cystic Fibrosis (CF)


· La Fibrosi Quística és una malaltia molt greu. En un altre 'post' ja en vaig parlar del tema. Tot i això voldria compartir amb tots vosaltres el video que he penjat. Es tracta d'un reportatge mèdico-divulgatiu on s'explica el dia a dia d'una persona afectada per aquesta patologia.
· Patir la malatia, haver de fer exercici físic específic diàriament (fisioteràpia respiratòria), vetllar per una correcta alimentació hipercalòrica (pels problemes d'absorció), prendre enzims digestius a cada àpat i en total, unes 20 pastilles diàries (sense oblidar els efectes secundaris d'algunes d'aquestes), fer inhalacions diàries amb aerosols, els freqüents ingressos hospitalaris, el tractament de la diabetis per alguns afectats i finalment, adonar-te'n que d'altres companys ja no hi són perquè el seu cos no ha ha pogut suportar tot aquest bagatge... et fa veure les coses molt sovint des d'una altra perspectiva. No vull fer-me pesat així que no emprenyo més. Si algú està interessat a col·laborar-hi, hi ha diverses formes, entre d'altres enviant un SMS amb la paraula FQ al 7577.
Gràcies per dedicar part del vostre temps en veure el video. (http://www.fibrosiquistica.org/) "LA CAIXA" - DONATIUS: https://portal.lacaixa.es/apl/donativos/detalle_es.html?JSESSIONID=DwvBXdAY6Qk_5__SWr4oa40&DON_codigoEntidad=0081A

2 comentaris:

Toni Lomas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joan Muñoz ha dit...

Bones company,
Crec que no et fas pessat. I menys crec encara que sigui un entreteniment de temps llegir coses com aquestes. Estem en un món en el que, per desgracia, hi ha de tot: coses bones, coses dolentes. I encara mes desgraciadament, les dolentes son les que guanyen. Pero si tots i cada un de nosaltres possem el nostre granet de sorra i no ens oblidem de que vivim amb més gent al voltant, podremn fer que tot sigui més fácil. Qui sap si un dia no la necessitarem nosaltres l'ajuda.
Jo ja he enviat un parell de missatges, i quan vagi una mica més fornit de pasta ja farem algo amb la caixa.
De totes maneres ja ens possarem en contacte. Com em sembla que ja saps, formo part d'una emiossora de radio, i crec que algo podrem fer. Si més no, difussió.

Una forta abraçada.