dilluns, 25 de febrer del 2008

Si tu no hi vas, ells tornen


No ens enganyem. És molt probable que Convergència i Unió aconsegueixi ser la tercera fotça política al Congrés dels Diputats. Si bé d'altres formacions podrien optar a aconseguir aquest lloc, és bastant probable que la tercera formació més votada a la c. baixa sigui CiU.

Això tot i que podria ser entés com un fet positiu pel que fa a l'impuls de la política catalanista, aviat deixa de tenir sentit quan, en paraules dels dirigents de la federació nacionalista, resten oberts a pactar amb... ¿? Stop! En un principi es varen comprometre a no pactar amb el Partit Popular, sota acta notarial. Tot i així, segurament ara es miri cap a una altra banda i diguin que només servia en el marc de les eleccions autonòmiques. Val a dir, doncs, que resten oberts a pactar amb el Partit Popular (anticatalanista, antiprogrés i antisocial, entre d'altres adjectius).

Quina ha estat la conspiració de CiU durant aquests dies? Demanen fer-se amb la titularitat de la Generalitat a canvi d'un pacte post-electoral amb el Partit Socialista. Com pot ésser una formació política tan 'rastrera' i xantatgista? Com a representants dels ciutadans de Catalunya, haurieu de pactar, al meu parer, amb aquella formació política que pugui donar més possibilitats de promocionar Catalunya. I tinc els meus dubtes que al programa del PP hi figurin aquestes propostes.

CiU pot arribar a tenir la clau al govern de l'Estat. És una realitat. Però si realment veu en el PP una oportunitat on fer-se un lloc, amb ministeris, amb privilegis econòmics i de caire empresarial... recordeu els vostres votants, els quals col.laboren en les vostres campanyes electorals, que penjen cartells, que fan arribar la veu de CiU arreu, i que venen el catalanisme més experimentat, madur i amb recolzament.

Si vosaltres decidiu pactar amb el Partit Popular, la vostra credibilitat s'haurà esfumat. Si la vostra finalitat és pactar, o donar recolzament a PP o PSOE, posats a fer... penseu les conseqüències que tindria sobre el vostre electorat de cara a les properes eleccions autonòmiques pactar amb el PP. Cal recordar que ara, tot i que pactar a les Corts Generals, no us arribarien el nombre d'escons per a tenir el suport a la Generalitat amb el PP.

En altres paraules, en aquestes eleccions, i conegut el tarannà de CiU, està clar que aquí només pot guanyar el Partit Popular o el Partit Socialista, recordant que segurament, CiU es decantarà pel recolzament a en Mariano Rajoy, demostrant la seva poca o, millor dit, nul.la influència catalanista i estima per la Catalunya que duen al cor durant les seves campanyes.

Així doncs, només el Partit Socialista pot continuar donant llum verda als projectes i als avenços de la Catalunya que els catalans ens estimem. D'una Catalunya que vol ser optimista i que no vol haver-se de sentir exclosa de l'Estat perquè governin els populars (amb el suport de CiU, recordem).

L'electorat té la darrerra paraula. De moment, dilluns el debat cara a cara Rajoy vs Zapatero. Si no vas a votar, ells tornaran!

Zapatero, demagògia apart, és un lìder respectuós amb la resta de formacions, que sempre està disposat a parlar amb qui calgui i sobretot, que aposta per Catalunya i que treballa per la igualtat, en el sentit més ampli de la paraula i condicions. És un regal per a nosaltres. I no podem negar-li el suport, que tots, en el fons, voldríem donar-li.

2 comentaris:

toni ha dit...

saludos toni
soy de tampico,tamaulipas ,mexico
pero radico en los estados unidas de norteamerica y es facinante tu trabajo pro mas facinante encontrar alguien que se llame igual que yo...
saludos y hasta la proxima.ver
myspace.com/tonilomas my sitio en la inter.....

Toni Lomas ha dit...

Gracias por interesarte y decidirte a escribir!! Sí que es una coincidencia! y gracias por la felicitación!!

Cuídate!